25 February, 2013

Gendarmer søger flasketyve

Posted by Picasa
Vi er altid ret omhyggelige med at få vores flasker af vejen, når vi har fået dem klædt på. Med god grund.

Siden nytår møder vi betragteligt flere gendarmer på småvejene mellem vinbyerne her i Montagne de Reims.

- De har nok fået penge på kontoen siden årsskiftet, tænkte jeg først.

Men forklaringen er en anden. Alain fik den forleden af hestens egen mund. Han blev stoppet af en patrulje i en af byerne på bjerget, og bedt om at vise bilpapirer samt lade bagegagerummet tjekke for eventuelle tyvekoster.

Champagne-tyverier
Siden den regionale tv-station France 3 var med i baggrunden, forklarede gendarmen grunden til tjekket: Der bliver stjålet stadigt flere flasker champagne.

Da flaskerne sjældent står klar til afhentning, men typisk må hentes op fra kældre eller ud af et lager over jorden, kræver et succesfuldt tyveri forberedelser. Man skal skaffe sig adgang til flaskerne, og bagefter enten have adgang til gaffeltruck eller lignende, der kan køre en palle, eller gå en masse gange med kasser. Til en bil, der har plads til gods.

Til jer, der er særligt Champagne-by-night- og/eller gendarm-interesserede har jeg fundet denne patrulje-video. Der er nok at holde øje med for landpolitiet med i hvert fald 5.000 selvstændige champagnemærker fordelt på mange hundrede landsbyer. De har også en hel del andet at lave, og forståeligt nok opfordrer gendarmernes kaptajn folk til at investere i en alarm.

Vi har selv aldrig mere liggende, end hvad vi ekspederer i løbet af nogle uger.

Hvordan omsætter tyvene så deres stjålne flasker. En af mulighederne er direkte salg på for eksempel supermarkedsparkeringer. Forvent derfor ugler i mosen, hvis du nogensinde bliver tilbudt champagne til fem euro under markedsprisen.

No comments: