01 March, 2009

Forårshandskerne

 
Posted by Picasa
Handskerne og saksene. Essentielt udstyr for os i øjeblikket.

Vi har tilbragt endnu en uge med at beskære vinstokke. Nu i den øvre parcel, hvor vi har afsluttet 10 rækkers cordoner.

Vejret er skiftet. De kloge siger, at vinteren endnu ikke er slut - det tager jeg så ad notam - men lyset er stærkere, vi hører fuglesang, og jeg har omsider kasseret vinterhandskerne til fordel for denne lækre skindmodel. Brugt to gange fire timer og så ser de allerede let brugte ud. Det er de jo også. Jeg har også smidt jakken. Vi nærmer os 10 grader om eftermiddagen, og har set den første bi.

Fætter Gérard meldte ved frokosttid, at tårerne nu stiger, men det er vi ikke enige i. Vi ser vel nu de allerførste dråber, men der vil stadig formentlig være tre-fire uger til den rigtige pleurs-tid, hvor plantesaften decideret driver ned af grenene. Det er et ret imponerende syn.

 
Posted by Picasa
Udsigt nedover beskårede cordoner i vores øverste parcel i Loisy-en-Brie.

Også i denne parcel har vi godt træ at arbejde med, gode stærke grene fra sidste år og normalt nok af dem. Vi har desværre også en esca-syg plante i hver række på trods af, at vi fjernede, hvad vi kunne spotte af dårligdom i efteråret. Vi har med andre ord ikke fået problemerne under kontrol, og befinder vel et skridt nærmere en genplantning til næste år.

No comments: