10 August, 2008

UNESCO-klasse i Champagne

 
Posted by Picasa
Landsbyen Hautvillers, højt beliggende og med skøn udsigt over Marne-dalen, har skønne smedejernsskilte overalt, der bl.a. fortæller om arbejdet i vingårde og i -kældre. Denne herre er interessant, for han spadserer i vingården iført kælderfolkets uniform, hvilket ikke er almindeligt. Han er i gang med at beskære vinstænglernes yderste spidser.

Arbejdet med at få Champagnes vinøse kulturlandskab klassificeret som UNESCO-beskyttet og -blåstemplet område fortsætter.

Vi taler om vingårde, landsbyer, høsthuse - vendangeoirs - kældre og kridtbrud, som måske kan komme i klasse med templerne i Angkor Vat i Cambodia, Kronborg i Danmark og Domkirken i Reims.

Avisen l'Union har mødt folk på gaden i Épernay, champagnens hovedstad, og trykt nogle af deres forslag til, hvad der er noget værd i området.

  • Oger, landsby, der vant europæisk pris i blomsterudsmykning for nogle år siden.
  • Grotten Massabielle de Lourdes i le Mesnil-sur-Oger. En kopi af den grotte, hvor den hellige Bernadette skal have set jomfru Maria.
  • Les Faux de Verzy. Verzys berømte troldeskov.
  • Hautvillers, champagnens vugge.
  • Avenue de Champagne, Épernay

    CIVC har fået en gruppe eksperter i blandt andet historie, geografi og ønologi til at lave en mappe med materiale til brug for en ansøgning. Den vil senere i år blive afleveret til de franske Miljø- og Kulturministerier, og det bliver så op til dem at vurdere, om Champagne et år skal have det franske kandidatur.
  • No comments: