03 July, 2008

Vinturist i Champagne

Vin og turisme er blevet en hot kombination i Frankrig.

I Champagne har det hidtil ikke ligefrem været noget it-ord. Vinbønder og huse har ikke været interesseret i at finde nye målgrupper i en tid, hvor lagrene er blevet tømt hurtigere, end det har kunnet lade sig gøre at fylde dem op. Nu taler hele verden recession, og det kan også mærkes på især eksporten af champagne til USA.

Samtidig pibler det frem med tilbud og idéer, der kombinerer turisme og champagne. Om der kommer et tiltrængt vinmuseum i Reims, må tiden vise. Ellers har foreløbig huset Champagne J. de Telmont, der holder til i Damery i Marne-dalen, lanceret et tilbud i forbindelse med vinhøsten. Det vil uden tvivl være en stor fordel som minimum at forstå fransk for at deltage i dette tilbud om 24 timers luksus vinhøst i Champagne.

Og i Reims er Paul-Francois Vranken og cie - den belgiske ejer af champagnehusene Vranken, Pommery og Demoiselle - færdig med at renovere den smukke villa Cochet, der fremover skal fungere som huset Demoiselles ansigt mod verden. Når man som jeg har passeret det tidligere Tornerose-slot i dets tilstand af noget, der lignede 100 års forfald (men umuligt kan være det, da den er opført i 1906 af en tidligere direktør for huset Pommery) er det noget af en genopstandelse for villaen, der har skiftet navn til Demoiselle. Fransk for frøken. Alt det skriver jeg, fordi villaen er åben for dem, der kan finde ud af at bestille tid. Et smukt tilbud, som kan indløses på telefon (0) 326 61 62 52.

Meget mere om fransk vinturisme på Winetourism in France, der har meget godt om lidt af det hele, endda på engelsk.

No comments: