28 February, 2006

Nyt februar 2006

16.02.2006: Den højtprofilerede modstand mod krigen i Irak har kostet fransk vin - men ikke champagne - eksport til USA for op mod 112 millioner dollars. De to Stanford-økonomer bag undersøgelsen betegner det overfor Decanter som et sjældent eksempel på succesrig forbrugerboykot. Eksporten af champagne til USA har ikke været berørt - tværtimod - i al beskedenhed voksede den fra 18,9 millioner flasker i 2003 til 20,3 millioner flasker i 2004. Måske hænger succesen sammen med, at amerikanerne blot ikke kan kende forskel på champagneflaskerne? USA er nemlig i dag det eneste land, hvor producenter af mousserende vine fortsat sælger deres bobler som champagne.

17.02.2006: Tennisstjernen Kim Clijsters holdt et yderst gavmildt løfte, da hun gav en flaske champagne til hver af de 10.000 tilskuere, der overværede hendes kamp i anden runde af WTA-turneringen i Antwerpen. Belgieren bekendtgjorde allerede sidste efterår, også i Antwerpen, at hun agtede at købe an flaske champagne til hver tilskuer, hvis hun genvandt topplacering i WTA-turneringen. Generøsiteten har kostet Clijsters knapt en million kroner, anslår belgisk presse.

22.02.2006: Topchampagnen Dom Perignon præsenterede sin nye årgangsrosé 1996 i samarbejde med Heston Blumenthal fra verdens bedste restaurant, Fat Duck i Berkshire. Topkokken iscenesatte sammen med Dom Perignons vinmager, Richard Geoffroy, en fem timer lang middag. Den nye topchampagne blev serveret som aperitif, mens årgangene 1990 og 1978 blev drukket til maden.

Dagens menu, der blev serveret for en stribe af de britiske topvinskribenter, bestod blandt andet af sneglegrød, bacon og æg-is, laks i lakrids og østers og passionsfrugt-gelé.

Richard Geoffroy beskriver i øvrigt ifølge vinmagasinet Decanter sin nye 1996-vintage som "dramatisk og sort".

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: