14 December, 2005

Rødder i vingården


Vintraktor lånt til lejligheden af en bekendt.

Vi har gennem et par år talt om, at det er på høje tid at få fjernet de stadigt flere syge vinplanter, vi har stående i rækkerne. Planternes fremtid er beseglet så snart sygdommen viser sig.

Deres produktion af druer vil blive ringere og ringere, indtil planten dør helt. Men, hvad der næsten er værre, er, at sygdommen let spreder sig til naboplanterne. Vi har kunnet set fra år til år, hvordan det har spredt sig mere og mere, vi har nu 425 syge planter. Og nu skal de altså væk.


David sætter kloen fast rundt om roden, som traktoren derpå trækker op. Så vidt muligt.

Det giver samtidig drengene mulighed for at lege med store maskiner. Den ene betjener traktoren, mens den anden anbringer dens klo omkring den syge rod for at trække så meget som muligt op.


Kloen er sat fast udenom roden.


Rødderne er meterdybe, så det meste bliver siddende, men er blot den øverste del væk, må man stille sig tilfreds med det.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: