01 December, 2005

Nyt november 2005

 • 10.11.2005: Pernod Ricards topchef, Patrick Ricard, afviser, at han skulle være interesseret i at byde på huset Taittinger, når det på et tidspunkt forventes sat til salg af amerikanske Starwood Capital. Pernod Ricard erhvervede sig tidligere på året husene Mumm og Perrier Jouët, og det er nok sagde Ricard ifølge nyhedsbureauet AFX i forbindelse med offentliggørelsen af sin gruppes kvartalsresultat i slutningen af september.

 • 25.11.2005: Dom Perignon - Moët et Chandons prestigemærke - har sendt en kogebog på gaden, hvis eksklusivitet synes at kunne måle sig med champagnen. Den koster knapt 11.000 kroner per eksemplar, så det er næppe bogen, man efterlader på køkkenbordet midt i ingredienserne til aftensmaden. Ifølge udgiveren selv er det verdens dyreste kogebog, og den eksklusive udgave er da også kun trykt i 30 eksemplarer. Til de mere dødelige - og eventuelt køkkenbrug - findes en udgave til 40 pund (godt 430 kroner), der kan bestilles via Decanter.

  Opskrifterne i bogen er udtænkt af britiske topkokke. Verdens efter sigende bedste restaurant ligger på de britiske øer uanset hvad den franske præsident måtte mene om kogekunsten på den anden, fjendtlige side af kanalen. Bogen indeholder desuden interviews med kendtheder som Roger Moore, Andrew Lloyd Weber og Karl Lagerfeld.

  Sidstnævnte har i øvrigt beskæftiget sig yderligere med den celebre Dom, idet han har fotograferet Helena Christensen til en stribe reklamer for den berømte årgangschampagne. De kan ses her.

 • 25.11.2005: LMVH (Moët Hennessy Louis Vuitton) har i partnerskab med champagnenhuset Thienot sendt et fælles bud på kollegaen Lanson International, der blev sat til salg tidligere på året. Buddet er imidlertid alt for lavt til at placere luksusgruppen på den liste med forventet tre-fire finalister, der ventes at gå ind i det endelige kapløb om det næststørste champagnehus. Det oplyser kilder til det franske nyhedsbureau AFP. I alt har seks potentielle købere budt på Lanson International, der ejes af Mora-familien (56 procent af aktierne) og Caisse Nationale des Caisses d'Epargne.

  In English

  Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

 • No comments: