11 April, 2016

Strut på Chardonnay-siden


Sådan ser der ud i vinen lige nu.

Chardonnay-knopperne strutter, og man aner det første blad, foldet fint sammen i grønt og lyserødt inde i knoppen.

Vi har været væk i syv dage.

Nogle af dem har budt på lune, tocifrede temperaturer, nærmere tyve end ti grader.

Varme og tid afgørende
Men der skal alligevel en hel del varme til, før knopperne åbner sig.

Prøv at sammenligne med dette billede, der er taget for 10 dage siden.

Jeg kan ikke umiddelbart få øje på den store forskel.


Men den er der alligevel, forskellen.

Alle processer i vinmarken er styret er varme. Når en bestemt mængde tid med bestemte temperaturer er nået, vil knoppen folde sig ud. Så selvom der ikke er den store forskel at se i det ydre, tælles der ned indeni.

Det er Chardonnay-knopperne, der styrer kapløbet. Pinot-planterne er ikke ligeså langt fremme. Som de plejer.

Se knoppernes næste trin her.

No comments: