19 October, 2014

Bremsesalg

 
Posted by Picasa
For noget tid siden blev jeg spurgt, om vores flasker også bliver hængende lidt længere i kælderen, end vi ønsker det.

Det er en sang, vi kender fra vores kolleger i Vertus. Men af og til kan det også ligne en fransk, national disciplin at finde den splint, der har sat sig fast snarere end at glæde sig over den store, grønne skov. Så vi vælger tit at lukke ørene. (2013-salg: Lyst eller mørkt)

Så det overrasker vel ikke, at svaret herfra derfor er nej.

Vi begyndte at sælge champagne i århundredets foreløbigt værste år, så vi har aldrig ventet på, at kunderne skulle komme til os. I stedet begyndte vi med venner, bekendte og tidligere kollegaer, der godt kan lide god vin.

I løbet af årene har vi holdt en del smagninger, hvor vi har fortalt om vores arbejde, og den oplysning spreder fortsat budskabet rundt omkring. Selv fortsætter vi selvfølgelig også med at udvide cirklerne.

De fleste af vores kunder vender tilbage, så efter vores første fem år sælger nogle af flaskerne sig selv. En hel del har også besøgt os en eller flere gange i Soulières og set parcellerne og vores arbejde i dem.

I de generelle salgsstatistikker er tendensen i årets første måneder, at salget i Frankrig er gået tilbage, mens eksporten til EU-lande og tredjelande går frem. Det mentale klima i Frankrig er generelt ganske deprimeret, det økonomiske i øvrigt lige så. Til gengæld er det flere år siden, at vi har set så mange turister i området.

Hos os vokser firmaet fortsat - fra yderst lille til lidt mindre lille - vi har efter de første meget smalle år fået flere flasker, og derfor er vi stadig glade for nye kunder, nye besøg.

Skriv her, hvis du er interesseret i at hjælpe os med at holde mørkemændene og deres bremser i skak. Verden bliver helt sikkert lidt gladere et lille stykke tid med et glas champagne i ny og næ. Ellers prøv med to.

No comments: