06 October, 2012

Efterår i Champagne: Helt op i skoven

 
Posted by Picasa
På Montagne de Reims' skråninger har en hel masse Pinot Noir deres rødder. Den der har fået nok af vin - hvis det er muligt - kan med fordel fortsætte til toppen. Skoven er et meget stort naturområde, og masser af mennesker fra Reims kører hertil en efterårsweekend for at gå en tur.

Her er noget for enhver smag. Mange stier både af den velplejede friserede slags. Mountainbiking eller quad-kørsel. Stærkt skrånende eller mere fladstrakt. Når det er sæson kan man finde masser af skovjordbær, brombær og/eller svampe.

Montagne de Reims ligger på et cirka 200 meter højt plateau mellem byerne Reims og Epernay. Det tager godt 20 minutter at køre dertil fra Reims.


Vis stort kort

Med tiden er der dukket forskellige forlystelser op som har med skoven at gøre. Jeg nævner her et par stykker som vi selv har fornøjelse af at besøge.

Forkrøblede troldetræer
Les Faux (et af dem ses på det øverste foto) er stadig den store klassiker. Det er en samling forkrøblede bøgetræer som er enestående i Europa. Ingen ved hvordan de har fået de troldede former, men i vinmuséet i Verzenay fortæller man en historie der giver i hvert fald én fantasifuld forklaring.

Træerne er ret massivt indhegnet. Man må ikke klatre i dem, og det kan man ellers godt gå hen og få lyst til. Så er det godt at vide at parken i Verzy rummer to af disse træer hvis kroner når jorden som et grønt telt. Der kan man klatre alt hvad man vil.

På den modsatte side af vejen kan man klatre i træer på en helt anden måde.

Viderekommende træklatring
Stedet hedder Arboxygene, guiderne taler engelsk, og det tilbyder træklatring på forskellige niveauer og aldre. Vælg en god dag, pak madkurven og brug hele dagen i træerne og skoven.

Selv teenage medklatrere med megen erfaring fra det fri fik kamp til stregen på den letteste af de helt voksne baner. Den sportslige holdt vi os helt fra.

Turen gennem trætoppende foregik med klatresele, karabinhager og så videre og det lærte børnene og deres voksne hurtigt at håndtere. Til gengæld var svævebaner og andet af og til let eller meget grænseoverskridende. Fornemmelsen af at bevæge sig rundt højt oppe ved trætoppene var helt ny for mig.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Den der hellere holder sig lidt tættere ved jorden kan eventuelt gøre ophold i stedets champagnebar, der naturligvis også er indrettet i et træ.

Længere inde i skoven mod landsbyen Louvois finder du et helt særligt sted. Det er en bondegård med dyr af enhver slags: La Ferme Vertuelle. Stedet udgør også sin helt egen form for fransk skrammelkammer - det lyder ikke pænt og stedet har sin helt egen charme - der er blot mange, mange ting stillet op overalt. De fortæller alle deres lille del af den store fortælling om Frankrig, og fra et af dem kan man købe diverse af gårdens egne produkter.

 
Posted by Picasa

Naboen er i øvrigt det lokale whisky distilleri, der udnytter en af skovens kilder.

No comments: