Sidste weekend genåbnede det indendørs marked efter at have været lukket i over tyve år. Weekenden før blev hallen indviet og der er ugentligt gang i både indendørs og udendørs marked flere gange om ugen.
Kvarteret er med et pennestrøg stort set nu blevet den gastronomiske højborg i Reims. I hvert fald hvad gælder omtale. Byens billigste oksehaler får man lige rundt om hjørnet og dem er der kommet mere salg i end for nogle år siden, forsikrer en veninde der tidligere følte sig dejligt alene om det indkøb.
Markedsdag
At gå på marked falder mange stort set lige så naturligt som at trække vejret og købe frisk baguette her dag. Min svigermor har til en alder af 80 været på marked to gange om ugen. Hun køber også ind i mellem markederne. Møder folk. Hører nyt.
For eksempel i Vertus om tirsdagen.
Køb dem. Bælg dem. Kog dem sammen med en god solmoden tomat, et løg og lidt gulerødder samt lidt vand, lidt mel og smør (så sovsen tykner) og salt og peber. Et herremåltid sammen med et stykke kød som dog ikke har hovedrollen her.
Mine egne bønner kommer i hus via en af svigermors veninder der er bekendt med gartnerens kone. Aftalen er at jeg får et kilo af de produkter hun har. Men ellers snupper jeg det marked jeg kommer forbi. Der er nok af dem både i by og på land.
No comments:
Post a Comment