Engang gjorde Alain det hele på én gang. Det var for at undgå gåturen gennem parcellen mere end én gang. Praktisk når arbejdet var hobby.
Nu afvikler vi jobbet i tre omgange. Fordi den bedste beskæring er så sent som vi har tid til at vente.
Altså:
1: Forbeskæring, hvor vi skærer alt det af, der når over wiren, som ses på billedet.
2: Den gamle stamme skæres væk.
3: Finbeskæringen, hvor vi styrer plantens produktion. Tæller knopper.
Første afdeling havde vi forestillet os at begynde i denne uge. Forbeskæringen. Sådan gik det ikke.
I stedet endte Alain og nevøen med at bruge den afsatte dag til at reparere den sav, vi kan montere på vores lille vinhjælper.
Styk for styk sætter maskineriet ud. I år var det savens tur til ikke at starte. I det mindste strejker de ikke alle samtidig, og det lykkedes vist at få fyren repareret til næste uge. Hvor forbeskæringen dermed fortsætter. Eller begynder.
Forbeskæringen fjerner de øverste 20-30 centimeter af vingrenene, og det er en større hjælp end man skulle tro. De få centimeter betyder at vi undgår at skulle hive grene ud af den dobbelte wire i spalieret. En bevægelse der - udført hele dagen - godt kan sætte sig i armene ved aftenstide. Det er dermed indsatsen værd.
No comments:
Post a Comment