18 December, 2009

Juleferie

 
Posted by Picasa
Flasker på parade, mens etiketterne tørrer på langbordet i vores vendangeoir.

Bloggen har været tyst, men det betyder ikke, at her har været stilstand. Vi har haft meget travlt med at forberede flasker og levere dem rundt omkring og af og til har vi da også været afsted for at beskære i Belles Feuilles-parcellen.

Status lige før juleferien er:

1) Vi blev ikke færdige med Belles Feuilles, hvilket ellers var planen. Mangler stadig fire-fem rækker. Efter min mening har været også været for koldt. Enkelte har beskåret alligevel, men det er ikke efter bogen, når temperaturerne er minus to eller mindre endnu.

2) Til gengæld har vi haft et godt år, og solgt væsentligt flere flasker, end vi først havde regnet med. En tredjedel mere end først forventet. Vi har også holdt en stribe champagnesmagninger, haft besøg her, i vinen og selv besøgt i tre lande. Til næste år regner vi med at udvide med England og Holland.

3) Jeg har skrevet flere korte artikler om champagne og vores arbejde med den til forskellige mindre blade for danskere i udlandet, vinklubber med flere, og regner med at gøre dette mere fast. Min bogtekst, som flere har hørt om, venter på, at krisen driver over.

4) De kloge - eller dem, der udtaler sig - taler allerede om, at 2010 bliver ligeså slemt eller værre end 2009. En onkel er i tråd med de værste grædekoner og spår en kvote på 7.500 kilo til den næste vinhøst.

Vores første år er næsten på falderebet. Som mand og kone har vi været fælles om at have alle kasketterne på. Det har jeg aldrig prøvet før, og jeg kan i hvert fald konstatere, at selvom vi arbejder ligeså mange eller flere timer end før, så føles det ikke som arbejde på samme måde. Det er åbenbart forskellen på at indtræde i en struktur og at lave sin egen.

Vi tager et år mere.

No comments: