09 July, 2009

Høstflok

Samtlige vores høstfolk fra sidste år har ringet eller meddelt via andre, at de gerne stiller op igen i år.

Det er fantastisk. Det kan være krævende at finde folk, men den slags er der hjælp for. På banegården i Épernay vil der fra den 17. august være en formidling af vinjobs, hvor man kan henvise sig, hvis man mangler enten folk eller søger arbejdsgiver.

For arbejdsgiveren kan det være en fordel at finde sine folk selv, fordi det giver mulighed for at kende lidt til dem på forhånd. I det mindste har man talt sammen. Ellers - hvis folk kommer på andres anbefaling - føler anbefaleren normalt et vist ansvar for at finde folk, de gerne selv arbejder sammen med, og som de desuden forventer kan gennemføre ugen. Hvilket er en meget stor fordel for alle men selvfølgelig især os.

En enkelt gang skred en tredjedel af høstholdet to dage før tid. Vi klarede den igennem på gode forbindelser, der straks trådte ind og hjalp. Andre må forlænge antallet af dage for dem, der er tilbage.

For høstfolk uden job på forhånd er fordelen ved formidlingen i Épernay, at de er sikre på en ansættelse uden snyd, når de først har en kontrakt.

No comments: