08 June, 2008

Løftet er slut

 
Posted by Picasa
Vilde stængler på vej over mod naboen.

Alain sluttede i dag de nødvendige løft i vores to parceller. Det har altså taget os seks arbejdsdage at løfte dobbelttråden på en hektar med vin samt efterrense fødder og til dels krop. Det vil sige hive de stængler af, der ikke er frugtbare, og som kun har fået lov at vokse ud, fordi vi ikke allerede har fjernet dem som knopper.

Anden halvdel af jobbet er at sætte agrafes på. Det er små nedbrydelige plasticklemmer, der holder sammen på dobbelttråden. Det er stærkt nok til at kunne forhindre vindstød i at lege stængler ud af trådburet. Vi skal også have anbragt de stængler, der ikke har været lange nok til at blive hevet med op, mellem trådene. Det er heldigvis ikke alt for mange. Det er et skrækkeligt stykke arbejde, fordi stænglerne knækker meget let.

Det er rigtig ok at være færdig med første del af arbejdet. Vejret skiftede ved middagstid fra køligt, gråt og fugtigt - sådan har den seneste uge set ud - til smukt og solrigt. Hvis det holder, skal vinen nok sætte væksthastigheden op, og så er det sørme rart at have været lidt på forkant. Jo længere stængler, jo vanskeligere er de at manipulere uden problemer.

No comments: