19 April, 2006

Det grønne punkt er pink


Vinknop, der er lige ved at folde sig ud. Verzy, 19. april.

Nogle dages sol har åbenbart givet det, vinen lige stod og manglede. Fra hvad der kan synes nærmest uendeligt længe at have siddet sovende i sin sammenkrøbede vinterudgave, er de nærmest umærkeligt strøget henover det grønne punkt, hvor skuddet viser sig inde bag de hvide dun, de brune skæl.

Knopperne stritter, de spæde blade ligger fint foldet sammen indeni, på deres rosa bristepunkt. Om ganske kort tid kan vi se de første blade, og så skyder vor ven, vinen.


De første blade i støbeskeen. Verzy, den 19. april.

Der er stor forskel fra parcel til parcel. Det afhænger af druesorten naturligvis men også af beskæringsformen og først og fremmest selvfølgelig af, hvornår vinen er beskåret. Tidlig beskæring, tidlig udfoldelse. Forskellene er ganske tydelige. Hvor knopperne på nogle parceller er pikant lyserøde, gemmer andre sig endnu bag vinterens hvide dun.

Vejrguderne annoncerer milde vinde og ditto temperaturer de kommende dage. Så mon ikke fanden tager ved vinens vækst. Som revanche for det hidtidige, kolde forår?

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: