03 December, 2012

Sort og hvidt i Byernes By

 
Posted by Picasa
Vi har været i Byernes By siden sidst.

En gennemsmagning af vores brut-linje. Så langt som vi nu kunne nå, for der er altid en masse andet at fortælle, og grænse for hvor meget forskellig vin folk kan få sig selv til at rumme i løbet af halvanden time.

Aftenen efter samme program downtown Reims, og i begge tilfælde rigtig, god stemning omkring den sorte og hvide og dens nye påklædning.

Vi synes også selv, at netop denne champagne svinger rigtig godt som aperitif. Da vi kun har fulgt den i fire år, kan vi vanskeligt vide, om den topper nu. Ingen kan i virkeligheden været helt sikkert nogensinde. Man må løbende følge vinens udvikling, og det er da også meget muligt, at vi skal følge egen idé fra pariserturen op: Notere vinens aktuelle stadie på hjemmesiden, lidt i stil med degorgeringsdatoen.

Nå, i begge tilfælde efterlod vi de to roséer. Ikke grundet manglende interesse. Næh, der var ikke rigtig plads. Hverken i glas eller ganer efter de fire transparente i rap. Vi efterlod de to roséer i tryg forvisning om at de nok vil blive drukket og nydt under passende omstændigheder på et senere tidspunkt med mere overskud til at tage sig pænt af dem.

Blanc de Blancs har altid sine fanebærere, og Selection ligeså. Begge er Blanc de Blancs champagner, med hver sit udtryk, og hver sine fortalere. For mig hænger valget i høj grad sammen med årstiden. Efterår er Selection. Jul og Nytår er champagne, eller rettere champagner, for der må gerne være både flere og nok. Med andre ord har jeg fundet mig et glimrende job, endda selvom jeg må nøjes med slatterne.

No comments: