19 August, 2009

Det syder i datosmederiet

Det bobler i Champagne. Syder og gløder i datosmederiet. Gætterierne fyger her få uger før årets vinhøst, hvor vi hverken kender startdato eller druekvotaen (*). Vi ved altså hverken hvornår vi kan begynde eller hvor mange folk, vi egentlig har arbejde til. Kun sådan cirka.

Meeennnn... mere end én går og lurer på, om mon dog ikke den 15. september bliver starten her i Montagne de Reims og den 10. i Côte des Blancs.

Med to uger inde i to små børns skolestart i ny skole bliver der nok ikke alt for meget vinhøst til mig i år. Godt man har prøvet fra A til Z og godt kan huske, hvordan alle muskler i kroppen føles både før og efter. Hvis ikke er der altid mulighed for at give et nap med i weekenden sammen med diverse gæster. Weekenden er nu skolefri. Frankrig sagde sidste år uigenkaldeligt - tror jeg, man skal passe på med at være alt for kategorisk - til lørdagsskolen

Vinhøsten... mere følger... Alain er gået i gang med at forberede parcellerne. Vi nærmer os årets absolutte højdepunkt i Champagne.

* Kvotaen: Den per dekret - jojo - fastsatte mængde af kilo druer per hektar, som vi må lave vin af. Vi må gerne plukke det hele. Regnskabet skal først passe en rum tid efter, så man har mulighed for at lave vin af rub og stub, og kun gemme de bedste kvaliteter.

No comments: