16 December, 2008

Fire uheldige månedage

Alain er vendt hjem med månekalenderen 2009. Fire gange i januar og februar gør månens stilling dagene uegnede til at beskære i.

Der må være en del, der følger med i denne cyklus. Månekalenderen inklusive hele den biodynamiske inddeling i roddage, frugtdage med flere er til salg i farmershoppen, der ikke normalt fører inspirationsvarer, men kun de basics, folk rent faktisk køber.

Gamle landmænd bruger også månen som en helt naturlig reference. Jeg ved slet ikke, om det er tilfældet i Danmark, hvor jeg aldrig har haft min gang på landet. Men i Nordfrankrig regulerer visse dele af visses liv sig efter månens passage henover himlen. Ingen kvinde i lykkelige omstændigheder bærer for eksempel sit barn i 10 måner.

Hvem ved, hvis Alain arbejder lidt på sagen, og lærer at trykke kasketten ordentligt ned bag ørerne, kan han måske tillære sig evne for lignende poetiske forudsigelser med udgangspunkt i månens bevægelser.

Jeg ved til gengæld ikke, hvordan vi skal måle effekten af at lægge de korrekte arbejdsopgaver på de tilsvarende rigtige dage.

No comments: