10 June, 2013

Seneste blomsternyt

 
Posted by Picasa
De skal nok dukke op, når de er klar. Blomsterne. Foreløbig kan vi gå og studere detaljer på disse kunstfærdigheder.

De skal levere os blomster, når de altså er færdige med den tid, det nu kan tage. Vi tæller omkring 20 stykker af dem per plante, og det er fint antal, une belle montre, og et første tegn på hvor mange og hvor store vindruer, vi kan håbe på.

Alt kan selvfølgelig ske sommeren igennem, men udgangspunktet er i hvert fald godt.

Der er endnu et stykke tid til blomst. Tidsspektret er bredt: Blomst midt i juni i 2008. Blomst sidst i maj i 2011.

Vækst, løft og storm
Sidsen sidste uges kkolde, kolde mandag fik vi faktisk, hvad der lignede Champagnes første rigtigt varme, sommerlige uge i 2013.

Fem dages med op til 27-28 grader i de varmeste timer, og det har selvsagt sendt vinrankerne på arbejde. Under så gode forhold kan de vokse mellem fem og ti centimeter om dagen. Det er kun fint, de har flere uger at indhente.

 
Posted by Picasa
Fredag så vi begge de første folk løfte i det ofte tidlige område i Côte des Blancs mellem landsbyerne Vertus og Oiry. Så lange er vores egne planter ikke, og det er de næppe heller helt i selv Côte des Blancs.

Store storme var imidlertid annonceret lørdag aften, risikoen for hagl er tit den faktor, der udløser det første løft, også selvom det egentlig er for tidligt, fordi vinrankerne endnu ikke er lange nok. Jeg har foreløbigt ikke hørt noget til eventuelle skader, men en storm passerede i hvert fald Verzy lørdag nat, hvor vi også har haft store mængder regn søndag.

Vi lod os ikke friste til løft. Vi er stadig i gang med anden runde af afknopningen. Det går fint fremad, nu i de sidste rækker i Loisy-en-Brie. Omend næppe mod det første løft før om en uge eller to, og mon ikke, vi begynder i Crochettes og i Belles Feuilles-parcellerne (nederst).

 
Posted by Picasa

No comments: