19 November, 2012

Støt dansk eksport, køb champagne

 
Posted by Picasa
Vi har investeret i vores eget personlige lod i dansk eksport. Det vil vi gerne. Vejen ud af den økonomiske krise er også, at alle handler sig ud af krisen efter evne og behov, ikke sandt?

Her i firmaet ser vi derfor af og til det store i det meget små, og det drejer sig altså foreløbigt om 10 kilo danske kløverfrø.

Dem har Alain sået i vores nedre Pinot Meunier-parcel i Loisy-en-Brie. Så vidt så godt.

Græs i konkurrence
Vi klæder gerne vinrækkerne på for at undgå eller i hvert fald minimere mængden af ukrudt. Græsset vil også holde på jorden, når det regner meget, og det vil da give os et problem mindre om sommeren.

Til gengæld konkurrerer græsset med vinstokkene om, hvem der skal have mest gavn af jordens gode sager, og det er jo ikke helt heldigt. Her er det så, at den danske eksport kommer ind i billedet.

Hvidkløver er nemlig et rigtig interessant alternativ til græs. Der er mindre konkurrence mellem de to plantetyper, og i det hele taget færre problemer med hvidkløver, ser det ud til. Så nu prøver vi.

Føres i farmershop
Kløverfrøene køber vi i farmerbutikken. De er imidlertid så dyre, at det er lige før, at de er deres vægt værd i guld. Omkring 30 euro per kilo og ikke mindre end 10 kilo ad gangen er trods alt også en slags pris.

Så hvis vi skal have flere af de der meget dyre hvidkløverfrø, bliver vi nok til at opfordre frøavlerne til at købe en hel masse champagne til deres julefrokost, så vi kan få lidt på kontoen at købe ind for.

Læs også: Kollega med kløver

No comments: