24 November, 2004

Eustache Deschamps i byernes by


Showtime in Paris.

På sit travleste er lokalet i Maison du Danmark fyldt pænt op både fredag og lørdag. Langs murene har hvert af de 16 borde sine gæster at traktere såvel som divertere, og ude på midten og i en mere yderlig rand om bordene står flere og venter på at komme til flaskerne.

Den danske ambassades præsentation af danske vinmagere i Paris tiltrækker på hver af sine to dage omkring 200 gæster, og de omfatter alt fra højt specialiserede vinjournalister over sommeliers og restauratører i Paris til danske korrespondenter, vinklubber og interesserede i al almindelighed. Her er alt fra den højeste ekspertise til den dybeste uvidenhed; fælles er stor interesse.

Udstyret er – for vores og de flestes vedkommende enkelt – bord, hvid dug, et par stole og landkort til at stadfæste vores område – Cote de Blancs og byen Vertus - og brochurer, der præsenterer kooperativet og dets vine. Andre af udstillerne har taget lidt af vinen med i form af afklippet, tørt træ fra vinstokken eller for Weingut Villa Rieslings vedkommende ligefrem et stort stykke skiffer hjemme fra marken. Også smagsprøver på ost og pølse - de lokale specialiteter - bliver præsenteret på musselmalede tallerkner. Noget af en treenighed af dansk og fransk kultur.

Vi udskænker smagsprøver fra hele Eustache Deschamps-spektret startende fra den almindelige Brut, over et par Blanc de Blancs-champagner, der er lavet af rent hvide druer, til roséerne, den ene laksefarvet og den anden smukt dybrosa. Der er ret general begejstring for den nye Millésimé Blanc de Blancs årgangschampagne - Le Vertueux - nogle mener dog, at den smager for meget af hvidvin og foretrækker i stedet den almindelige Brut, der er en blanding af hvide og røde druer. Desuden vækker den usædvanlige Rosé Saignée, der har sin smukke dybtrosa farver fra røde drueskaller, en del opmærksomhed.

No comments: