25 March, 2014

Døgnet kort: Sol, kold nat og grene


Smukt vejr over Champagne fortsætter på i hvert fald anden uge.

Fra dag til dag dukker nye blomster frem, i byen er de første træer ved at folde årets blade ud, i skoven bag ved vores hus er de som sædvanlig nogle dage bagud. Ingen har alt for travlt.

Blade og lyserøde punkter
I vores vinmarker har de bedst beskyttede små planter fået deres første blad. Beskyttet i klokker af plastic får de den ekstra varme, der skal til en lidt hurtigere udvikling. På friland er de ældre vinstokke ikke helt så langt, men det kan nu næppe vare længe, før de også begynder at få forårsfornemmelser.

Denne weekend så jeg i hvert fald de allerførste lyserøde punkter på vinstokke hist og her langs landevejen.

Kolde nætter
Nætterne er stadig ganske kølige, og det er forklaringen på, at det hele ikke allerede har overgivet sig totalt til forårssolens udskejelser. Det er nemlig primært om natten, at planter vokser.

Vi har ikke noget helt konkret bud på årets tidlighed endnu. Tv taler om to-tre ugers forspring, som oftest sammenligner de med året før, som jo var alt andet end normalt, og vi er ikke sikre på, at udviklingen er meget anderledes end et helt almindeligt år. Selv om vi ingen vinter fik, og har fået solen hurtigt tilbage.

I vinen er vi i øvrigt stadig i gang med at binde grene op. Billeder her.

 
Posted by Picasa

No comments: