06 October, 2013

La bonne bouffe...

 
Posted by Picasa
God mad, som mormor lavede den, som mamie laver den, bliver sværere og sværere at finde til vinhøst i Champagne.

Der er mange små tegn.

Kæmpedåser med 10 kilo ravioli i supermarkedet Carrefour i dagene op til høststart.

Forespørgsler fra folk, jeg ellers ville forvente nogenlunde forbundet med miljøet, om høstplads til næste år til datteren eller nevøen. Dem, der har prøvet vinhøst på gammeldaws vil gerne sikre næste generation samme oplevelse.

Og så avisen "...les traditions se perdent un peu."

Det er nemmere at hyre et hold, der klarer sig selv, end at stå med folkehold på tyve ekstra sæt hænder og munde i en uge eller to. Til gengæld mærker man langt mindre, hvad vinhøst også er: Mennesker, der mødes på kryds og tværs af sociale og regionale skel.

Indsats og gevinst
Det eneste krav er, at man er social. Ellers kan de færreste holde ud at arbejde, spise, sove, slappe af, køre igennem sammen med mennesker, de ikke selv har valgt til.

Det er kunsten. Indsatsen og gevinsten.

Jeg er rigtig stolt af, at vi fortsat evner at holde fast i traditionen, og at vores vinhøst dermed har et menneskeligt indhold, som er helt særligt hvert år.

Menuen er den samme: Foreløbig har vi mødt soupe a l'oseille, la quiche Lorraine, le gratin aux courgettes, la mousse au chocolat, le bouef carottes, og så kan man jo nogenlunde sjusse sig frem til, hvad der er i vente de sidste to-tre dage. Se listen her. Velbekomme.

2 comments:

Farmer said...

Oh, hvor det minder om juletræs-sæsonen.
Jeg holder af, at der er en blanding af gamle kendinge og nye ansigter, og så den snakken dansk, engelsk, tysk og polsk i en pærevælling.
Jeg har lige fundet god indkvartering til de sidste 6 personer, og prøver at lokke en gammel rotte til at komme endnu et år.
Han har været med i snart vist over ti år, og synes han er ved at være for gammel til kampen; men han forstår at styre de unge gutter, så jeg må til Polen og lokke ham med i næste uge.

Sol said...

Det lyder hyggeligt, Farmer. Hvor mange sidder I mon omkring bordet i juletræssæsonen? Vi kender også godt fordelen ved at have et godt miks af lidt ældre sammen med lidt yngre. Det kan være vi kommer forbi i efterårsferien og giver et lille nap med. Mange hilsener Solveig